ANNO 1934

VAN MELKHANDEL TOT INTERNATIONAAL TRANSPORT

DORRESTIJN INTERNATIONAAL TRANSPORT EN LOGISTIEK

EEN INNOVATIEF FAMILIEBEDRIJF

Geschiedenis – Anno 1934

Dorrestijn Transport en Logistiek is een familiebedrijf en daar zijn wij maar wat trots op! We vertellen u graag meer over ons bedrijf en onze bijzondere geschiedenis.

Melkhandel
Dorrestijn Transport en Logistiek is opgericht in 1934 in Hilversum door Jan Dorrestijn. Drie jaar later verhuizen ze naar Baarn. In het begin stond de melkhandel en de uitgifte ervan centraal en na de tweede wereldoorlog is het bedrijf zich steeds meer gaan richten op het transport van melk. Echter, de melkfabrieken gingen dat transport steeds meer zelf uitvoeren met eigen tankwagens. Hierdoor verschoof de focus naar de transportsector en naar het bieden van logistieke oplossingen voor ladingen uit de havens van Amsterdam, Beverwijk en Zaandam.

Opschaling
In 1963 is Jan Dorrestijn overleden. Zijn zonen Jan, Gijs en James hebben Dorrestijn Transport en Logistiek overgenomen om deze nalatenschap in stand te houden en verder uit te bouwen. In de jaren zestig en zeventig groeit het bedrijf door het vervoer van hout- en plaatmaterialen, karton en papier. Tijd voor opschaling! In 1981 verhuist het bedrijf, tot dan toe gevestigd binnen de bebouwde kom van Baarn, naar een nieuw pand op industrieterrein de Noordschil.

Stuwage en televisie evenementen
In 1986 wordt Dorrestijn Transport actief in de stuwage door de overname van een havenbedrijf in Beverwijk en wordt de nieuwe Studio Baarn geopend, waarmee het bedrijf vele grote televisie evenementen naar Baarn zal halen. In 1988 wordt de studio uitgebreid met een tweede opnamestudio, Studio 2.

Uitbreiding
Sinds 2006 is Dorrestijn Transport en Logistiek gevestigd te Soest en richt zich opnieuw vooral op transport en logistiek. Teruggekeerd tot zijn logistieke wortels wordt begin 2008 in Baarn een nieuwe loods in gebruik genomen. De moderne vestigingen in Baarn en Soest beschikken nu over totaal 10.000 m2 aan ruimte en een volledig geautomatiseerd voorraadbeheersysteem, waarmee het bedrijf klaar is voor de toekomstige ontwikkelingen in logistiek en transport.

Innovatie
Vanaf 2014 heeft Dorrestijn Transport en Logistiek de beschikking over een modern wagenpark en voldoet daarmee aan de geldende kwaliteits- en veiligheidseisen. Op dit moment telt het bedrijf rond de zestig werknemers en heeft de aard van het familiebedrijf weten te behouden. Naast het logistieke gedeelte van het bedrijf beginnen de warehouse activiteiten, de palletreparatie service en het in de sector unieke gebruik van het track & trace systeem een steeds belangrijkere rol te spelen binnen onze bedrijfsvoering. Zo blijven we met het zeer enthousiaste team van medewerkers streven naar het hoogste serviceniveau voor alle relaties. De professionele automatisering van de belangrijkste systemen draagt daarnaast bij aan volledige informatievoorziening voor onze klanten waardoor we nog efficiënter kunnen werken en u blijvend kunnen ontzorgen.

 

Contactformulier

    Let op velden aangegeven met * dienen verplicht ingevuld te worden!