Gebruik digitale tachograaf zonder pas: nog even geduld a.u.b.

Geplaatst in Algemeen , Team Dorrestijn , Transport op 20 juli 2019


Enige tijd geleden informeerden we jullie al over de mogelijkheid voor onze chauffeurs om met onze huidige digitale tachografen de wettelijk vastgelegde rij- en rusttijden voortaan makkelijker en sneller te kunnen registreren. Door toepassingen van slimme software hoef je straks als chauffeur je pas voortaan niet meer op de Nijverheidsweg uit te lezen voor de registratie van c- en m-bestanden (chauffeur- en machinebestanden).

Minstens zo belangrijk is dat het nieuwe systeem een betere rapportage geeft van wat er wel en niet goed is gegaan en dus duidelijk eventuele overtredingen van rij- en rusttijden aangeeft waar je op kunt letten om herhaling te voorkomen. Omdat we natuurlijk alleen willen werken met het nieuwe systeem als dit echt vlekkeloos functioneert, duurt de invoering langer dan voorzien. Naar verwachting kunnen al onze chauffeurs in het begin van het 4e kwartaal gebruikmaken van de nieuwe software. Jullie worden hierover t.z.t. apart geïnformeerd.

Makkelijker en betere rapportages

Het uitlezen van je pas voor c- en m-bestanden op de thuisbasis kost elke chauffeur natuurlijk weinig moeite. Maar je moet je moet er altijd wel even aan denken. Afgelopen tijd hebben we daarom grondig onderzocht hoe we met een nieuwe functionaliteit binnen het systeem Data2Track het gebruik van de pas achterwege kunnen laten en kunnen beschikken over meer gedetailleerde rapportages en meer inzicht. Afgelopen maanden hebben we het systeem meerdere malen uitvoerig getest, aangepast en opnieuw getest. Het is techniek dus we weten het natuurlijk niet volledig zeker, maar het ziet er naar uit dat onze chauffeurs vanaf het begin van het 4e kwartaal gebruik kunnen maken van de nieuwe software voor hun digitale tachograaf. We houden jullie op de hoogte over de voortgang.Contactformulier

    Let op velden aangegeven met * dienen verplicht ingevuld te worden!