Transport is topsport: terugblik viering 85-jarig jubileum

We mogen terugkijken op een meer dan geslaagd jubileumfeest. Iedereen had het zo te zien prima naar zijn zin en genoot met volle teugen van de drankjes, het uitgebreide buffet en het muzikale optreden in de open truck.

Speech op jubileumfeest 6 juli 2019

In zijn toespraak tijdens het jubileumfeest keek directeur Remco Dorrestijn terug op de afgelopen 85 jaar. Onderstaand een ingekorte weergave.

Lange klanten- en leveranciersrelaties

“Iedere onderneming krijgt de klanten en leveranciers die het verdient. Dat geldt ook voor ons. Dat wij een succesvol bedrijf zijn blijkt onder meer uit de doorgaans lange relaties die wij hebben met zowel klanten als leveranciers. Sommige van onze klantrelaties bestaan al meer dan 50 jaar!”

Melkwinkel

“Mijn grootouders zijn het bedrijf begonnen met een melkwinkel en melktransport, dat ging toen nog in melkbussen en met de hand. Na het overlijden van opa Jan, hebben de broers het bedrijf een aantal jaren voortgezet voor de erven. Het bedrijf had eerst veel schulden maar met hard werken en slim blijven nadenken is het bedrijf er bovenop gekomen.”

45-jarige samenwerking

“Nadat de schulden waren weggewerkt hebben de broers James, Jan en Gijs meer dan 45 jaar met elkaar samengewerkt en het bedrijf laten groeien. De volgende activiteiten hebben onderdeel uitgemaakt van de onderneming: zandhandel, handel in mijnsteen, kerstbomenhandel, stuwadoorswerkzaamheden en werk voor opnamestudio’s. En je zou het bijna vergeten: transport.”

‘Forest products’

“Momenteel hebben wij een transportbedrijf dat zich voor 95% toelegt op het vervoer van ‘forest products’: hout, plaatmaterialen en kartonnen verpakkingsmaterialen. Daarnaast zijn we, eveneens in Soest, het fulfilmentbedrijf WeFulfil gestart dat een compleet dienstenpakket biedt aan bedrijven die actief zijn in de B2B en B2C markt. Graag wijs ik erop dat fabrikanten en groothandels de mogelijkheid hebben om tot 4.500 pallets bij ons in Soest op te slaan of de logistiek van hun webshop onder te brengen bij WeFulfil.

Dorrestijn, een ondernemende familie

“Van mijn 18 neven en nichten zijn er momenteel 16 ondernemer of werken in hun eigen familiebedrijf. Een aantal neven van mij is ook actief in het hout: Danny met het stuwadoorsbedrijf DSB waar hij een timber terminal runt en Hendrik Jan met Eemwood en Eemtrans die zich vooral heeft toegelegd op de handel in tuinhout. Dit zijn allemaal succesvolle bedrijven en we werken regelmatig met elkaar samen.”

Wat voor bedrijf willen wij zijn?

“Terug naar Dorrestijn Transport. We blijven continue streven naar verbetering, kwaliteit leveren en innoveren. Belangrijk hierbij is dat we de wensen van de klanten en van de klant van onze klant goed blijven kennen en de juiste mensen aan ons weten te binden. Samenwerken met de klant en collega-transporteurs is essentieel. Eveneens belangrijk is het tijdig en goed anticiperen op nieuwe ontwikkelingen, het aantrekken en behouden van onze mensen en hierin blijven investeren. Ook investeringen in ICT zijn van enorm belang. Moderne systemen moeten er voor zorgen dat we een nog betere dienstverlening kunnen bieden. Last but not least: Wij zijn graag het aangename alternatief voor onze relaties.”

Donaties aan goede doelen

  • Kika:                 3.796,83
  • Make a Wish:   1.561,82
  • Voedselbank:    266,85
  • Totaal:            5.625,50

Inmiddels is er door klanten, medewerkers, leveranciers en overige relaties in totaal dus ruim € 5.625,- gedoneerd. Zoals toegezegd zal dit bedrag door Dorrestijn worden verdubbeld.

Binnenkort zal contact opgenomen worden met de vermelde drie goede doelen voor het overhandigen van in totaal € 11.251,- aan giften.

Contactformulier

    Let op velden aangegeven met * dienen verplicht ingevuld te worden!